×
Logo
ÜRÜNLERİMİZ
Simit Tipi Oto Lpg Tankı
Silindirik Tipi Oto LPG Tankı
Aksesuarlar
Diğer Ürünler

Otogaz Güvenlidir

Otogaz, son derece güvenli bir yakıttır. İstasyonlarda stoklama ve dolum, araçların otogaza dönüşümü, düzenli bakım ve kullanılan ürün, standartlara uygun olduğunda otogazın kullanımı  güvenlidir.

Avrupa’da bağımsız kurumlar tarafından gerçekleştirilen testler ve araştırmalar, otogazın en az benzin ve dizel kadar güvenli olduğunu ortaya çıkarmıştır. 
 
Yeni nesil dönüşüm sistemleri ve dönüşüm uygulamaları, standartların gelişmesi, yetkili dönüşüm merkezlerinin yaygınlaşması ve araç üreticisi garantili sıfır kilometre otogazlı araçlar ile otogaz, sadece performanstan değil güvenlikten de hiçbir ödün vermemektedir.

İster fabrika üretimi veya araç üretici garantisinde sıfır araç olsun, ister kullanıcı kontrolünde sonradan dönüşüm olsun, Türkiye’de de 2005 yılından beri geçerli olan ECE R 67.01 dönüşüm standardına uygun otogazlı araçlardaki güvenlik önlemleri, gaz kaçağı olduğunda dahi tehlike oluşmasını engelleyecek şekilde tasarlanmaktadır. Tarafsız kurumlarca gerçekleştirilen otogaz güvenlik testlerinde de görüldüğü üzere, otogazlı araçlar yangın testlerine maruz bırakıldıklarında ve sıcaklık kritik bir noktaya ulaştığında emniyet valfleri fazla basıncı tahliye ederek aracın patlamasını engellemektedir. Diğer yandan, montajı standarda uygun yapılan otogaz tankları ile otogazlı araçlar, her türlü çarpma ve kazalara karşı da son derece güvenli hale gelmektedir.